Bij Warm Hart Zorghuizen bieden we zorg volgens het principe ‘volledig pakket thuis’ (vpt). Dat is een pakket zorg voor mensen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz). U huurt bij ons een studio en wij leveren het volledige pakket zorg.

Wonen in een zorginstelling met tuin verkleind

Wonen en zorg gescheiden

Bij Warm Hart Zorghuizen is de financiering tussen wonen en zorg gescheiden. Elke bewoner heeft een eigen studio met daarin een woon-/slaapkamer en douche- en toiletvoorziening. De bewoner betaalt zelf de huur van de studio en de bijbehorende verblijfs- en servicekosten.

De zorgverlening is op basis van een 'volledig pakket thuis' (vpt).  De Wet langdurige zorg (Wlz) vergoedt deze zorg. Bij Warm Hart Zorghuizen woont u dus eigenlijk ‘thuis’ en bieden wij u het volledige zorgpakket. 

Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK, waarvan de hoogte afhankelijk is van uw inkomen en vermogen. Iedereen die zorg vanuit de Wlz ontvangt, moet een wettelijke eigen bijdrage betalen. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van uw inkomen en vermogen en de manier waarop u de zorg ontvangt. Via de website van het CAK kunt u een proefberekening maken.

De diagnose is gesteld. Hoe komt u in aanmerking voor een 'volledig pakket thuis'? Wanneer u niet meer in staat bent om zelfstandig uw eigen leven in te richten, kunt u een Wlz-indicatieaanvragen via het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Het CIZ beoordeelt uw aanvraag, wijst toe of wijst af. Voor meer informatie over het aanvragen van een indicatie kunt u terecht bij uw huisarts, casemanager of uw wijkverpleegkundige.

Kijk voor prijzen en nog meer informatie bij: aanbod en kosten