Op een zonnige morgen was ambulant zorgprofessional Vivian Lardenoije op weg naar een cliënte. Haar oog viel op een neergelegde steen op de Albert Schweitzerstraat 16 met daarop de prille aankondiging van onze woonzorglocatie. Ze aarzelde geen moment en zocht contact met Warm Hart. Vivian is een hartstochtelijk gevoelsmens met een warm hart. Er was een wederzijdse instantklik over hoe we de ouderenzorg zien en wat wij als Warm Hart daaraan kunnen bijdragen. Als representante voor Ulestraten blijkt het dorp naast schilderachtig mooi, ook te bestaan uit een sociaal betrokken en saamhorige gemeenschap met een vruchtbaar verenigingsleven.

Eigenlijk behoeft onze nieuwe locatiemanager Vivian Lardenoije weinig introductie. Kuutebieter Vivian, onder de Ulesjtraoteneare beter bekend als Viv of Vivke, kent iedereen. Ingebed in het dorp waar haar hart ligt, heeft ze haar talenten op het gebied van organisatie, planning en zorg ruimschoots kunnen inzetten. Ze was actief in het jeugdwerk, diverse verenigingen en als professional in de thuiszorg. Daarbij is de zaak van haar ouders - RTV Lardenoije - een regionaal begrip. Omdat ze zelf op de werkvloer heeft gestaan, kunnen het zorgteam en de bewoners putten uit haar ervaringen en kwaliteiten als regelaar, kartrekker en gangmaker.

Wat kunnen we voor Ulestraten en omgeving betekenen? Tijdens de bouwperiode bewees de ondernemende Vivian al dat ze dingen op een prettige manier voor elkaar kan krijgen. Bij Warm Hart draait alles om wat de individuele bewoner kwaliteit van leven geeft. De geboden zorg regelen we rondom de wensen van de bewoner. Vivian: ‘Het is een uitdaging om een fonkelnieuw team op te zetten en samen een kwalitatief hoogstaand en gezellig thuis te creëren voor ouderen met een zorgvraag. Vanaf de eerste steen aan een zorghuis bouwen, zoals ik dat ook zou wensen voor mien eige pap en mam mochten ze dat ooit nodig hebben’ Naast het bieden van respectvolle en hartverwarmende zorg, gaan we de bewoners (en hun naasten) natuurlijk trakteren op vele geluksmomenten.

We zouden het bijna vergeten. De toegankelijke Vivian barst van de levenslust, zelfspot en creativiteit. Dat uit ze à la Viv met humorvolle oneliners zoals: 'Ik zie het me doen', 'recht op de vrouw af' en 'als je op gewicht blijft, geef je rimpels geen kans'. ‘Vivian, veer zeen blie mèt dich derbie. Met z’n allen gaan we vrolijk geschiedenis schrijven.’