Winanda Rozema-Echten locatiemanager Zuidwolde

Tijdens een avondwandeling zag verpleegkundige Winanda het grote houten bord bij de Ekelenberg in aanbouw. Benieuwd naar de nieuwkomer in haar geliefde woonplaats begon ze Warm Hart te volgen. ‘Ik werd steeds enthousiaster over de warme zorg & welzijn die Warm Hart voorstaat: het laatste stukje leven van mensen mooi maken. Met liefde en warmte datgene bieden waar iemand blij van wordt. Dat kan zijn iemands achtergrond weer naar de voorgrond brengen of juist meebewegen met de staat van zijn.’

Na er goed over nagedacht te hebben, besluit Winanda een volgende stap in haar zorgcarrière te zetten. Het klikt meteen met Warm Hart. Haar kennis en ervaring dragen bij aan het vormen en leiden van een bevlogen team. Haar sociale en oplossingsgerichte aard komt daarbij goed van pas in de samenwerking met externe disciplines.

Wat zijn we ingenomen met zo’n pareltje als Winanda die precies aanvoelt wat 'haar' mensen met een zorgvraag nodig hebben, namelijk: zichzelf mogen zijn. Bij Warm Hart nemen we de tijd, luisteren en kijken we naar de bewoner en zijn we oprecht geïnteresseerd in iemand. We stellen dingen voor, proberen ze uit - soms bedoelen mensen iets anders dan ze uitdragen - en als het werkt, is dat dubbel genieten. Zoals een bewoner die een vast ommetje in stand wil houden om het gevoel te behouden dat hij erbij hoort. Door gesprekjes met dorpsgenoten blijft hij op de hoogte van de actualiteit.

Fietsend door de idyllische omgeving wordt onze Winanda, regelmatig aangesproken en 'bestookt' met vragen over 'de Ekelenberg'. Bezield en gedetailleerd vertelt ze dat we waarmaken wat we uitstralen. Eerst zien, dan geloven, denkt u wellicht. U bent van harte welkom om het zelf te beleven tijdens ons open huis. We zien mekaar op 25 februari!