De zorg voor mensen is niet gebaat bij bureaucratie en administratie. Zorg en aandacht komen uit ons hart! Van mens tot mens. Door goed te luisteren, maken we het onze bewoners naar de zin. We laten ons niet leiden door uw ziekte of de problemen van morgen. Liever leven we met de dag en richten we ons op hoe we uw leven vandaag kunnen veraangenamen. Op waar u blij van wordt en wat de kwaliteit in uw leven verhoogt.

wandelen_in_de_tuin

Uw persoonlijk zorgleefplan

Natuurlijk kunnen onze bewoners niet zonder zorg. Die hebben we goed geregeld met een eigen professioneel zorgteam dat 24/7 beschikbaar is. Wij zijn geen verpleeghuis, maar bieden een woon- en leefomgeving met zorg en welzijn volgens het principe 'volledig pakket thuis'. Onze zorg is ondersteunend voor de kwaliteit van uw leven. Op maat afgestemd op uw behoefte in de vorm van een persoonlijk zorgleefplan. Geregistreerd in een elektronisch cliëntendossier. Externe en informele zorgverleners betrekken we waar mogelijk. Alles is gericht op uw welzijn en op het geven van persoonlijke aandacht.

Onze zorg op maat

als vriendinnen wandelen

Cliëntvolgende zorg en welzijn

Bij de zorg en welzijn die we bieden, zijn we cliëntvolgend. We laten ons dus niet strikt leiden door processen, systemen en regeltjes.                                                          

Het slaappatroon van ouderen verandert. Vaker wakker worden, lichter slapen en minder tijd in diepe slaap doorbrengen horen daarbij. Zoals een uitgeslapen bewoonster het zo bloemrijk formuleerde: 'Straks kan ik eeuwig rusten, dus waarom nu wakkere tijd verspillen' Een middagdutje, een powernap, vroeg onder de wol, laat opblijven, vroeg uit de veren, snoozen en de zon je wakker laten kussen en later ontbijten. Het kan allemaal. Of u nu een ochtend- of avondmens bent, bij Warm Hart volgen we uw slaappatroon.

En neemt u liever ’s avonds dan ’s ochtends een douche? Ook geen probleem. We trainen onze medewerkers om zo flexibel mogelijk om te gaan met uw wensen. Dat noemen we vooruitstrevende zorg. 

Bewoners tuinieren

De financiële kant van het verhaal

Bij Warm Hart Zorghuizen is de financiering tussen wonen en zorg gescheiden. Elke bewoner heeft een eigen studio met daarin een woon-/slaapkamer, douche- en toiletvoorziening, afhankelijk van de locatie al dan niet voorzien van een pantry. 

Bij Warm Hart Zorghuizen bieden we zorg volgens het principe 'volledig pakket thuis' (vpt). Dat is een pakket zorg voor mensen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz). U huurt bij ons een studio met bijbehorende verblijfs- en servicekosten. Wij leveren het volledige pakket zorg. 

Iedereen die zorg ontvangt vanuit de wet langdurige zorg (Wlz) moet een wettelijke eigen bijdrage betalen. De hoogte van de eigen bijdrage wordt vastgesteld door het CAK. Hoeveel u moet betalen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, inkomen, vermogen en de manier waarop u zorg ontvangt. Op de website van het CAK kunt u een proefberekening maken. Bij deze proefberekening kiest u voor 'hulp of zorg thuis' en dan 'volledig pakket thuis'.

Overbruggingszorg

Wij helpen u graag. Bewoners die tijdelijk bij ons verblijven omdat bij de zorgaanbieder van voorkeur (nog) geen plek is, verblijven op basis van overbruggingszorg. Voor de meeste bewoners betekent dit dat zij hun zorg vergoed krijgen op basis van 'verblijf'. De huur van de zorgstudio van deze bewoners wordt dan vanuit de Wlz vergoed. Deze bewoners betalen bij het CAK echter wel de 'hoge eigen bijdrage'. Ook hiervoor kunt u op de website van het CAK een proefberekening maken.

Proefslapen

Dagdroomt u weleens hoe het zou zijn om verzorgd te wonen? Kom ook een gratis nacht proefslapen bij een van de Warm Hart Zorghuizen. De logeerpartij is uitstekend bevallen en u wilt vaker komen? Vraag naar de voorwaarden.

Meer over de financiën

Bij hartverwarmende zorg
hoort ook hartverwarmend wonen

Wonen bij Warm Hart

wandelen_in_de_tuin

Doelgroepen

Ouderen die een warme, veilige en gezellige woonplek zoeken en zorg nodig hebben, kunnen bij Warm Hart Zorghuizen komen wonen. Wij bieden zorg vanuit 'vpt' vanaf indicatie 4.

Wij bieden hoogwaardige zorg en begeleiding voor mensen met geheugenproblematiek, een lichamelijke zorgvraag of een combinatie van die twee. Bijvoorbeeld: niet aangeboren hersenletsel, ziekte van Parkinson en/of dementie. 

“Lekker blijven doen wat u leuk vindt”

Hartverwarmend wonen
op een van onze woonzorglocaties

Aan het einde van een idyllisch kronkelweggetje ligt 'de Zilverheuvel' te midden van een groene oase. Dit Warm Hart zorghuis /Leefgoed Vrijland beschikt over 26 woonzorgstudio’s en ligt op loopafstand van het dorp Oosterbeek (Gelderland).

Onze zorghuis met 15 comfortabele zorgappartementen ligt in de Italiaans aandoende plaats Oudenbosch (Noord-Brabant). Aantrekkelijk en verzorgd wonen te midden van rijke historie en religieus erfgoed.

In het schilderachtige dorpje Ulestraten (Limburg) staat, midden in een woonwijk, ons eigentijds zorghuis met 28 woonzorgstudio’s op wandelafstand van diverse winkels, gezondheidspraktijk en horecagelegenheden. Beleef ook uw gouden jaren gezellig 'oonder os' met leeftijdsgenoten.

Verder praten met
een kop koffie
of thee?

Maak een afspraak op jouw
dichtstbijzijnde locatie